https://www.ostermann.hr/Default.aspx?language=hr&url=telekomunikacija-mediji-i-tehnologija&id=60 Ostermann - Telekomunikacija, mediji i tehnologija
Telekomunikacija, mediji i tehnologija
Pogled u budućnost
Tehnologija napreduje izuzetnom brzinom, konstantno mijenjajući način života i način poslovanja. Inovativne platforme za plaćanja, FinTech usluge, postupci provjere klijenta, blockchain tehnologija itd. imaju sve veću ulogu u osiguravanju da se poslovne transakcije odvijaju na sigurniji, ekonomičniji i učinkovitiji način. 
Iako regulatori možda imaju problema držati korak s napretkom u tehnologiji, hrvatsko tržište je bilo svjedokom značajnih transakcija u sektoru tehnologije. Taj trend utjecao je na investitore, start-up scenu, regulatore kao i razne pružatelje usluga koji ažurno prate daljnje napretke u ovom dinamičnom sektoru.

Razumijevanje šire slike može biti ključno za uspješno pokretanje i vođenje poslovanja u sektoru tehnologije. Veliku pomoć i tržišnu prednost u tome mogu vam osigurati odvjetnici koji će razumjeti u koju vrstu tehnologije ulažu investicijski fondovi, fondovi rizičnog kapitala, poslovni anđeli te poznaju kriterije i regulatorni okvir koji je pogodan za privlačenje novih investitora.

Naši pravni tim ulaže veliki trud u razumijevanje potreba klijenta te u pružanju podrške klijentu u svim aspektima poslovanja: od preuzimanja i spajanja, strukturiranja investicija, sklapanja zajedničkih ulaganja, zaštite osobnih podataka, pitanja intelektualnog vlasništva do rješavanja sporova.

 

Telekomunikacije

Sektor telekomunikacija jedno je od najsnažnijih područja našeg djelovanja i industrija koju vrlo dobro poznajemo budući da smo savjetovali vodeća telekomunikacijska društva u nekim od najrelevantnijih projekata na hrvatskom tržištu.

Između ostaloga, savjetovali smo po pitanjima nacionalnog i europskog zakonodavstva u pogledu implementacije i razvoja pristupnih mreža sljedećih generacija (NGA).

Nadalje, projekt na kojem smo sudjelovali, Rural Network Project, nagrađen je od strane Europske komisije kao najbolji europski širokopojasni projekt u kategoriji „Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja“.
 
Multinacionalne i lokalne telekomunikacijske kompanije, mediji i tehnološke kompanije oslanjaju se na naš pravni tim kako bi dobili cjelokupnu pravnu uslugu u području spajanja i preuzimanja, zajedničkih pothvata, regulative, zaštite imovine, restrukturiranja, složenih trgovačkih ugovora s klijentima i dobavljačima.

Kontakt

Povezane objave i članci